DE Puntenactie 2015

Net als vorig jaar verzamelt Lionsclub Amersfoort Douwe Egberts koffiepunten ten behoeve van de Voedselbank in Amersfoort. Ook dit jaar gaan de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De kerstactie van vorig jaar leverde op deze manier landelijk 120.000 pakken koffie op. Lionsclub Amersfoort wist de op één na grootste hoeveelheid pakken koffie op te halen. Maar liefst 2,3 miljoen koffiepunten werden verzilverd voor 4.750 pakken koffie voor Voedselfocus Amersfoort.

Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in de gemeente Amersfoort. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van Voedselfocus Amersfoort.
“Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”, aldus Cieka Galenkamp, projectleider van Voedselfocus Amersfoort.

Waardepunt D.E.
het tellen kan beginnen

Kerstactie
De decembermaand, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sferen gunnen we onszelf en elkaar iets extra’s: cadeautjes, lekker eten en drinken bij bijzondere en intieme momenten. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken.
Ben Euving van Lionsclub Amersfoort: “In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlades en trommeltjes. Met meer dan 6.500 vrijwilligers van circa 125 Lionsclubs en Voedselbanken in Nederland zullen we deze DE-waardepunten inzamelen en bij Douwe Egberts verzilveren voor koffie”. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke kerstactie weer van harte en heeft wederom aangegeven om de totale opbrengst te zullen verhogen.

Inzamelpunten
Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten door het gehele land. Voor de regio Amersfoort kunnen de waardepunten vanaf begin december worden ingeleverd bij alle Albert Heijn, Primera en Bruna vestigingen en bij het Meander Medisch Centrum. Daarnaast kunnen de waardepunten ook gezonden worden naar Lionshelpen, Postbus 151, 2270 AD Voorburg. Kijk ook eens op de website: www.lionshelpen.nl.

Alhoewel deze kerstactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de pakken koffie ten goede aan de lokale voedselbanken. Vorig jaar waren er vele spontane, lokale acties: binnen een bank, in bedrijven, of in de buurt. “Ik hoop dat die spontaniteit dit jaar weer optreedt. Dat zou fantastisch zijn”, besluit Ben Euving.

“Dus mensen: mest de keukenlade uit, kijk in de verzameltrommeltjes, keer de keukenpotjes om. En lever uw DE-waardepunten in, zodat de klanten van de voedselbanken ook dit jaar weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie”